IMG_20171114_115511.jpg

Infinity Repair Professional

Infinity Repair is een KOMO en FSC® gecertificeerd totaalsysteem om aangetaste houten kozijnen te kunnen repareren. Hierbij maken wij gebruik van de nieuwste productiemethode en de duurzaamste houtsoort Accoya met 50 jaar garantie. 

Het Infinity Repair systeem voorziet in een geprefabriceerd deelelement op basis van een digitaal proces welke is verankerd in de Infinity Repair Digital Factory.

Elk deelelement is voorzien van een chip waarmee de reparatiegegevens (lokatie, datum, verwerker) te achterhalen zijn en toetsbaar voor SKG-IKOB als kwaliteitscontroleur binnen de KOMO keur.

Duurzaamheid en Circulariteit

Het totaalsysteem van Infinity Repair is ontwikkeld in het kader van duurzaamheid en circulariteit. Infinity Repair scoort dan ook op de 3 hoogste tredes van "de ladder van Lansink". Ten eerste wordt er gebruik gemaakt van het meest goede en minst kwetsbare gedeelte van het bestaande kozijn. Het kozijn wordt hergebruikt in zijn bestaande situatie en bewerkt door alleen het aangetaste of meest kwetsbare gedeelte te verwijderen. Het nieuwe geprefabriceerde deelelement wordt geproduceerd van Accoya® hout. Vanuit de Cradle to Cradle filosofie heeft Accoya het prestigieuze Gold-certificaat verkregen. Accoya hout heeft verschillende kwaliteitscertificaten zoals KOMO en is 50 jaar gegarandeerd bij gebruik tegen aantasting door schimmels. De hoge dimensie stabiliteit en verbeterde hardheid resulteren in langere onderhoudsintervallen en lagere kosten, minder coatingverbruik en afval gedurende de levensduur van het product. Het productieproces van Accoya hout voegt geen stoffen toe die niet van nature in het hout voorkomen.

Door het bestaande kozijn circulair te hergebruiken en aan te vullen met een deelelement van Infinity Repair, geproduceerd uit Accoya hout, wordt bewust omgegaan met het winnen van grondstoffen. Op deze manier dragen wij bij aan een beter milieu voor mens en dier.

Hybride aanpak

Wat is een hybride aanpak?

Een hybride aanpak is een combinatie van de beste onderhoudsmethodes welke wordt toegepast bij het "hernieuwen" van de kozijnen van een woning of object in een project. 

Bij de klassieke benadering voor kozijnonderhoud binnen een project wordt er veelal gekozen voor een traditionele epoxy reparatiemethode waarbij plaatselijk de geconstateerde schade wordt hersteld of men kiest voor het vervangen van het gehele kozijn. Infinity Repair heeft een hybride aanpak met de Winnende Formule ontwikkeld. Hierbij "mixen" wij de traditionele reparatiemethode, kozijnvervanging en deelvervanging voor het Infinity Repair systeem. Resultaat is een optimum in hoogwaardigheid tegen de laagste totaalkosten.

Accoya high res.jpg
FSC_C117418_Promotional_with_text_Landsc